Over Ballonvaart Nederland

Pioniers van het luchtruim

Ballonvaart Nederland zijn de pioniers van het luchtruimBallonvaart Nederland is één van de pioniers op het gebied van ballonvaren in Nederland. Al ruim twintig jaar verzorgen wij ballonvaarten in Midden-Nederland en ver daarbuiten. We beschikken over een team van piloten die stuk voor stuk uren ervaring in de lucht hebben, ondersteund door een enthousiaste crew van ballonliefhebbers die ervoor zorgen dat ook op de grond een ballonvaart een onvergetelijk uitstapje is.

De basis voor het nu succesvolle bedrijf werd gelegd in 1990. In dat jaar besloot ballonfanaat en ondernemer Wouter van Manen om een luchtballon in te zetten als reclamemedium voor zijn toenmalige bedrijf ‘Van Manen Kachels & Keukens’ in Barneveld. Tijdens vluchten over Midden-Nederland promootte hij zijn bedrijf op een onderscheidende manier. En in de mand werkte hij op een ontspannen manier aan klantenbinding door zakenrelaties een unieke ervaring te bieden.

Al snel kon hij zijn vloot uitbreiden en in korte tijd groeide het verzorgen van ballonvaarten uit tot een dagtaak. In 2000 werd daarom Ballonvaart Nederland opgericht. Een ballonvaartcentrum met Midden-Nederland als uitvalsbasis, een vloot van zeventien heteluchtballonnen, ervaren personeel, moderne transportmogelijkheden en een eigen bar. En een missie: u een onvergetelijke ballonvaart bezorgen.