Ballonvaren

Indrukwekkend, avontuurlijk en onvergetelijk

Ballonvaren is een mooie ervaringEen grote ventilator blaast op volle kracht koude lucht in de ballon die nu nog wijd uitgespreid ligt over het grasveld. Langzaam komt de envelop, zoals de ballon in vaktermen heet, omhoog. Tot de ballon als een stilleven statig boven de omgeving uittorent. Een krachtige vlam verhit de lucht in de envelop, zodat die lichter wordt dan de buitenlucht. En ineens heeft die immense zak genoeg kracht om het mandje van de grond te tillen en zweeft de ballon weg.

Hoe vaak u ook een vlucht maakt, de eenvoud van ballonvaren blijft verbazingwekkend indrukwekkend. De sensatie van avontuur wanneer de ballon loslaat van de grond is niet te vergelijken met het opstijgen van een vliegtuig. Het uitzicht is indrukwekkender dan wanneer u op een berg of toren staat. En doordat u met de wind mee wordt gevoerd, is de rust intenser dan in het stilste natuurgebied. Ballonvaren is bovendien in elk jaargetijde mogelijk. Winter, lente, zomer en herfst geven het uitzicht vanuit de ballon elke keer opnieuw een verrassende dimensie.

Eigenlijk is elke vlucht anders. Toch schetsen we u in grote lijnen het programma. U komt met eigen vervoer naar ons ballonvaartcentrum in Barneveld. Daar verzamelen alle passagiers. Onze crew rijdt u vervolgens met onze bussen naar de plaats waar de ballon zal opstijgen. Daar heeft u de gelegenheid om mee te helpen met het opbouwen van de ballon, waarmee u vervolgens een vlucht maakt die ruim een uur duurt.

Wanneer u weer veilig met beide benen op de grond staat, heffen we het glas op de vlucht. Als de ballon is ingepakt, rijden we terug naar Barneveld waar u in onze bar kunt napraten over uw ervaringen terwijl u geniet van een hapje en een drankje. Tot slot loopt u de deur uit met een ballonvaartcertificaat als bewijs van uw luchtdoop.

Ballonvaart Nederland staat klaar om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Wij zijn u graag van dienst wanneer u meer wilt weten over een vaart of wanneer u meteen wilt boeken.