Ballonvaart in uw regio

Opstijgen vanuit uw eigen achtertuin?

Droomt u er altijd al van om met een ballon op te stijgen in uw eigen achtertuin, om te vliegen over het dorp waar u geboren bent, om uit de lucht de plaatsen te bekijken waar u opgroeide? Ballonvaart Nederland biedt u de mogelijkheid om als een VIP een vaart te maken in een privé ballon. U kiest dan zelf de opstijglocatie en bepaalt wie er met u mee de lucht in gaan.

In principe kan de ballon in heel Nederland de lucht in, uitgezonderd in een strook van tien kilometer langs de kust en in de omgeving van Schiphol. Enige voorwaarde is dat we een schoon grasveld hebben om op te stijgen van ongeveer 70 bij 70 meter. Belangrijk is ook dat dit veld goed bereikbaar is voor gemotoriseerde voertuigen, zodat we de ballon op locatie kunnen krijgen. En om veilig de lucht in te gaan, mogen geen hoogspanningsmasten of andere obstakels zich in de nabije omgeving bevinden.

Tot slot is een vergunning vereist om in uw stad of dorp te mogen opstijgen. Voor veel plaatsen in Nederland beschikken wij over doorlopende vergunningen. Vraag echter voor de zekerheid ruim op tijd aan ons of dat ook geldt voor uw locatie. Indien dat niet het geval is, vragen we een vergunning aan. Dit duurt doorgaans vier tot zes weken en kost vijftig euro.

Heeft u een opstijglocatie op het oog of wilt u meer weten over een VIP-ballonvaart, neem dan gerust contact met ons op voor een deskundig advies van ons team.